Elke woensdagmiddag: Voorleespret in de bieb (Beesd, Culemborg, Geldermalsen, Tiel, e.a.)

Voorleespret in de bieb

Elke woensdagmiddag om 14:30 uur is er een half uurtje voorleespret in de bibliotheken. Kinderen kunnen met een vriendje of vriendinnetje naar de bibliotheek komen om te luisteren naar een mooi verhaal.

Praktische informatie: Aanvang: 14:30 uur. Einde: 15:00 uur. Kosten: Gratis toegankelijk. Aanmelden: Van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te lezen op onze website www.bibliotheekrivierenland.nl

Voorlezen is niet alleen leuk, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. Door met kinderen te praten over het boek worden zij ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Daarnaast leren zij goed te luisteren als ze voorgelezen worden en trainen daarmee hun concentratievermogen.

Lezen is leren: Voorlezen stimuleert de fantasie en afhankelijk van het onderwerp van het boek leren kinderen ook veel van de wereld om zich heen. Het gevoel van veiligheid dat kinderen ervaren tijdens het voorlezen, draagt ook bij aan een evenwichtige ontwikkeling. Genoeg redenen om op woensdagmiddag naar de Bibliotheek te komen.

 

(P.M. Voorleesmiddagen zijn ook in Bibliotheek Beneden-Leeuwen,  Druten, Haaften, Kerkdriel, Ammerzoden en Zaltbommel) 

Reageren is niet mogelijk.

Webdesign Spijker & Co