t/m wo.18okt Stroomhuis Neerijnen: “Lijnen, grondtonen, kleuren”

“Lijnen, grondtonen, kleuren”. Expositie met werk van Joost de Jonge, Jeroen Hollander en Eefje van de Braak. 

Expositie in het Stroomhuis te Neerijnen, Van Pallandtweg 1. vanaf dinsdag 26 september tot en met woensdag 18 oktober steeds van 11 tot 17 uur. Op maandag is de expositie gesloten.

Zaterdag 30 september is er een bijzondere opening om 15.00 uur door Robbie Dell’Aira met een op Icarus geïnspireerde kijk op kunst. Bij de opening zal bovendien de zoon van Joost op de piano spelen

In de werken van Joost de Jonge (schilderijen) onder de noemer “The Ekphrasis Project”, staat het experimenteren met de toepassing van compositorische modellen van de muziek en de poëzie centraal.

Jeroen Hollander (Brussel) tekent al heel lang imaginaire stads- en openbaar vervoerplannen. Hij is daarin autodidact. In 2009 kreeg hij een zeer grote erkenning voor zijn werk als één van de 4 laureaten van de Prijs van de jonge Belgische schilderkunst.

Eefje van de Braak werd geïnspireerd door de internationale keramiek expositie “Keramuze” (1993 – 2006) in haar woonplaats Bilthoven. Zij is geboeid door gewone zaken zoals een radiator of tandwiel, die een krachtig lijnenspel in zich hebben. Dat verwerkt ze in haar abstracte, architectonische keramiek.

Drie niet ‘alledaagse’ kunstuitingen; alle reden om naar het werk van hen te komen kijken.

Reageren is niet mogelijk.

Webdesign Spijker & Co