Wie zijn wij?

ProBetuwe is een samenwerkingsverband van ondernemers en vrijwilligers in toerisme en recreatie. Die samenwerking heeft tot doel het hele jaar door toeristen en recreanten te laten genieten van de Linge-regio Glasstad Leerdam, Fruitig Geldermalsen en Buren Oranjestad. ProBetuwe sluit daarbij aan op onder meer de inspanningen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland.
zie www.rivierenland.nl

Buren, Geldermalsen en Leerdam liggen in een regio waar de Linge op haar mooist is. Je vindt er rust, ruimte en weidse vergezichten. Bloesem en kersen zijn trekpleisters voor toeristen. Maar in deze regio vindt je het hele jaar door ook kunst, cultuur, recreatie en vertier. Je kunt er gezellig winkelen, lekker eten, goed vergaderen en prima overnachten. Bovendien is het een regio waar watersporters volop aan hun trekken kunnen komen en met veel activiteiten waar tieners en twintigers van kunnen genieten. Voor fietsers en wandelaars zijn er meer aantrekkelijke routes beschikbaar dan de routes over de Linge-dijken.
De Stichting Pro Betuwe wil hier bekendheid aan geven. Met als doel, dat het hele jaar door toeristen naar deze regio komen en dat ook inwoners zelf ervan op de hoogte zijn. Zo hebben ondernemers en organisatoren van groot- en kleinschalige evenementen meer eer -en inkomsten- van hun werk. Zij gebruikt daarvoor de website www.betuweroutes.nl en het twitteraccount @betuweroutes.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme zet de regio op de kaart. Vrijetijds-ondernemers [en dan moet je denken aan o.a. horeca, recreatie, museau, toerisme, campings, bed&breakfast, maar ook organisatoren van evenementen, creatieve workshops, sportactiviteiten, concerten, etc., etc.] kunnen daar profijt van hebben. Grote spelers in dit veld kunnen dat op eigen houtje, kleine ondernemers zullen krachten – en in bescheiden mate: portemonnees – moeten bundelen. De Stichting Pro Betuwe is daarvoor een platform.

Laat een reactie achter.

You must be logged in to post a comment.

Webdesign Spijker & Co