Fort Vuren, GeoFort, KunstFort Asperen, Werk aan het Spoel: om te rusten en om actief te zijn

Wil je erop uit in onze regio? Ga dan eens naar een fort van de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nu ze geen militaire doeleinden meer dienen, hebben deze forten een nieuwe bestemming gekregen. Je hebt hier onder meer:

Fort Vuren bij Vuren

GeoFort in Herwijnen op de grens met Asperen,

KunstFort Asperen

en Fort Werk aan het Spoel bij Culemborg

Deze forten zijn stuk voor stuk een prima plek om even uit te rusten bij een fiets- of wandeltocht. Maar ze hebben je meer te bieden.

Fort Vuren zet regelmatig onder andere muziek op het programma en je kunt er overnachten.

GeoFort heeft een prima café-restaurant en een uitdagende speelberg voor kinderen. Gratis. Koop je een kaartje, dan kun je met spannende spelen, speurtochten en andere uitdagingen van alles beleven op het gebied van plaatsbepaling op aarde, bijvoorbeeld met GPS. Er zijn ook regelmatig sterrenkijkavonden.

GeoFort: het plezier-en-leren-Fort in de Betuwe (Foto: webstie)

GeoFort: het plezier-en-leren-Fort in de Betuwe (Foto: webstie)

Bij Kunstfort Asperen kun je iets eten en drinken in de Taveerne. Buiten de tijd dat vleermuizen hun intrek nemen in het fort zijn er kunstexposities van internationaal niveau en veel andere kunstzinnige activiteiten.

Fort Werk aan het Spoel organiseert het hele jaar door onder meer rondleidingen, spelmiddagen, film, muziek, markten en braderieën. Je kunt er ook bij Anneke Wessels beeldhouwcursussen volgen. Heb je honger of dorst, stap dan binnen bij De Veldkeuken. In de zomermaanden kun je vanaf Werk aan het Spoel met een fiets/voetgangerspontje van Uite®Waarde naar de overzijde van de Lek.

veerpont_uiterwaarde

Fort Vuren, GeoFort bij Asperen, KunstFort Asperen en Werk aan het Spoel bij Culemborg hebben dit jaar bovendien speciale activiteiten vanwege het 200-jarig bestaan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

beeldmerk 200 jaar waterlinie

Reageren is niet mogelijk.

Webdesign Spijker & Co