vr.8dec Terugspeeltheater bij Cultureel Café Geldermalsen

Op vrijdagavond 8 december speelt Theater Boven Water bij Cultureel Café Geldermalsen. Vaste locatie is Schenkerij de Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Toegang is zoals altijd gratis. Inloop vanaf 19.30 uur, start stipt om 20.00 uur.

 Kom kijken, kom delen, wij spelen – Theater boven Water is niet zomaar een theatergroep; het gaat hier om terugspeeltheater. Dat is theater met acteurs, muzikanten, een spelleider èn een belangrijke rol voor het publiek. Het is namelijk de bedoeling dat het publiek persoonlijk beleefde gebeurtenissen en anekdotes vertelt, die de acteurs ‘terugspelen’. De spelleider bepaalt hoe de acteurs en muzikanten het verhaal gaan weergeven. Alles is improvisatie, niets is ingestudeerd.

George Pancras, lid van Theater boven Water en muzikant uit Tricht: “Terugspeeltheater is een bijzondere vorm van theater en komt dicht bij de mensen. Het is geen improvisatiecabaret, mensen worden niet voor gek gezet en ze spelen niet mee. Het is echter wel gebaseerd op de inbreng van de mensen in het publiek. Het zijn persoonlijke verhalen die met eerbied voor de verteller en met een lach en een traan worden neergezet.”

 ‘Verhalen-pakjesavond’ in de Schenkerij – Deze avond heeft als thema: “Krijg nou wat!” Theater Boven Water nodigt het publiek uit om in deze feestelijke decembermaand, verhalen te delen over geschenken. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit gekregen hebt? Wel eens iets uitgepakt waarvan je geen idee had wat het was? Wie of wat kwam ooit als een geschenk uit de hemel? Van verhalen over bontgekleurde pakketten tot de wondere geschenken des levens,… het mag overal over gaan!

U bent van harte uitgenodigd om te komen vertellen. Wij schenken uw verhalen als cadeautje terug in geïmproviseerd spel, beweging en muziek. Alleen komen luisteren en kijken kan natuurlijk ook, niets is verplicht.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Theater boven Water: www.theaterbovenwater.nl

Laat een reactie achter.

You must be logged in to post a comment.

Webdesign Spijker & Co