vr.8dec Tiel HISTORISCHE LEZING: DE HIPPE JAREN ‘60 (Inschrijven geadviseerd)

Volksuniversiteit West Betuwe organiseert een serie lezingen over diverse leuke historische onderwerpen in Tiel. Op vrijdag 8 december a.s. vertelt  historicus Peter Schipper alles over de hippe jaren ’60 van de vorige eeuw. Het belooft een geanimeerde en interessante avond te worden.

1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Docent: Dhr. P.W. (Peter) Schipper
Locatie: Latenstein, Buitenbulkweg 12

Inschrijven en meer informatie via de website: www.vuwestbetuwe.nl

ACTIVITEITEN VAN VUWB KUNNEN ALLEEN DOORGAAN BIJ VOLDOENDE AANMELDINGEN. DIT GELDT OOK VOOR LEZINGEN. DUS: TIJDIG INSCHRIJVEN. NIET INGESCHREVEN: CONTROLEER OP www.vuwestbetuwe.nl OF LEZING DOORGAAT.Wie weet het nog? De Puch met hoog stuur, een meisje achterop. In de tienerkamertje luisteren naar je singletjes, afgespeeld op de pickup. Opzwepende klanken van de Beatles, Stones, Kinks en Nederlandse groepen als de Motions en Q65. Het was een roerige tijd met veel verandering.

In de lezing komen de volgende onderwerpen aan de orde: het algemene wereldbeeld en gebeurtenissen, vrouwen- emancipatie, werken, mode, wonen, werken, jongerencultuur. Een lezing over de jaren zestig zonder muziek kan natuurlijk niet en daarom worden tussen de onderwerpen door plaatjes gedraaid, net zoals vroeger, dus op een ouderwetse pickup. Voor ouderen een feest van herkenning, voor jongeren veel achtergrondinformatie over een periode die in veel opzichten de basis voor onze huidige tijd gelegd heeft, nog steeds actueel is en ook duidelijk aanwezig is in ons modebeeld door de opleving van Vintage!

Reageren is niet mogelijk.

Webdesign Spijker & Co