zo.mi.17dec. Muziek in Buren: Kerstconcert

Kerstconcert
It’s beginning to look a lot like Christmas …
Wishful Singing
Zondag 17 december 2017
St. Lambertuskerk in Buren
15.00 uur

Meer informatie
www.wishfulsinging.nl

Kaarten
Kaarten (volwassenen €20,-  (t/m 18 jaar gratis) zijn te bestellen via de website www.muziekinburen.nl en indien voorradig te koop aan de deur voor aanvang van het concert.
Het concert begint om 15.00 uur. De St. Lambertuskerk, Markt 4 in Buren, is om 14.30 uur geopend.

It’s beginning to look a lot like Christmas… is de titel van een bijzonder kerstconcert in de St. Lambertuskerk in Buren. Dit kerstprogramma heeft als rodedraad een compositie van vijf ‘gezongen kerstkaarten’, geschreven door Wijnand van Klaveren. De teksten van de kerstkaarten zijn van Brigitte Kaandorp en Wishful Singing. Deze kerstkaarten geven het programma een theatrale samenhang waardoor traditionele kerstliederen in een nieuw daglicht komen te staan. De traditionele kerstliederen die bijna iedereen kent en die als vanzelf een kerstgevoel oproepen, in combinatie met de onverwachte, soms serieuze, soms humoristische kaarten, maken dat iedereen de kerk in opgewekte kerststemming verlaat.

Een middag female a capella door Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen. Vijf vrouwen roepen enkel met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. De klassiek geschoolde zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze.

Wishful Singing
De vijf klassiek geschoolde zangeressen van Wishful Singing kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het muzikaal zo goed dat de ambitie ontstond om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella; een relatief weinig voorkomend genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.
Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigieuze City of London Festival in Londen. Ook zijn er regelmatig tournees, onder andere door Japan, China en de Verenigde Staten
Het repertoire loopt uiteen van ingetogen werken uit de renaissance en de barok tot vrolijk swingende versies van golden oldies als Mr. Sandman. De individuele kwaliteit van iedere zangeres vormt de basis onder hun gezamenlijke zuiverheid, harmonie en balans. Gecombineerd met hun collectieve talent voor timing en droogkomische mimiek, maakt het Wishful Singing toonaangevend in haar genre. Wishful Singing zingt de wereld naar haar hand!

Zangeressen
Anne-Christine Wemekamp, eerste sopraan
Maria Goetze, tweede sopraan
Marjolein Verburg, mezzosopraan
Indra van de Bilt, eerste alt
Marjolein Stots, tweede alt

Meer informatie
www.wishfulsinging.nl 

Laat een reactie achter.

You must be logged in to post a comment.

Webdesign Spijker & Co