Buren: ‘Dag Mama’: Theater + lezing + workshop over dementie (kan ook op locatie)

Onder de titel ‘‘Dag Mama’ brengen vier zowel ervarings- als opleidingsdeskundigen een drieluik over omgaan met dementie: muziektheater, een interactieve lezing en een workshop. Zij brengen dit indringende programma in het sfeervolle theater van ‘Kunsthof de Heuf’ in Buren en op locatie. Het is bedoeld voor naasten en professionals.  De voorstelling vindt plaats op donderdagen van 19 uur tot 22 uur op Kunsthof de Heuf in Buren (Gld.). Het toegangskaartje kost 35 euro inclusief verzorging met koffie, thee en wat lekkers. De productie tourt inmiddels door het hele land in o.a. theaters, schouwburgen, buurthuizen en verpleeghuizen om mensen te leren omgaan met dementie.

‘Dementie in Theater-Dag Mama’ is een nieuw en geaccrediteerd trainingsprogramma in Nederland en België. Zorgprofessionals en naasten ervaren op indrukwekkende wijze wat dementie met álle betrokkenen doet en hoe zij hiermee kunnen omgaan. Zodat zij samen het béste kunnen geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk. ‘Dag Mama’ laat je niet meer los.

Link naar de meest recente Nieuwsbrief met speeldata en meer informatieReserveer uw kaartje via www.oudwordenmetzorg.nl, info@oudwordenmetzorg.nl of 0613540327.

De Heuf is gemakkelijk bereikbaar vanaf A2 en A15 en heeft ruime parkeergelegenheid voor de deur.  (Een bezoek aan het theater laat zich goed combineren met een bezoek aan de bloeiende Betuwe, het vestingstadje Buren en een van de gezellige eetgelegenheden daar.)

‘Dag mama’ is een muziektheatervoorstelling  voor naasten en professionals over een vrouw die door dementie zichzelf aan het verliezen is. Haar dochter zit met de brandende vraag hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en verzorgende samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.
Leren op z’n mooist – Door middel van de prachtige muziek (-een voorproefje van een van de liedjes: Dag mama) en levensechte scenes kruipt het publiek in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt op ongekende wijze wat de ziekte met hem (of haar) doet. Niet eerder kwam het zo dichtbij. Aansluitend volgen de inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen. Sarah Blom schrijft ook een veelgelezen blog over dementie op haar website www.oudwordenmetzorg.nl .  Je vindt op www.oudwordenmetzorg.nl ook meer informatie over ‘Dag mama’ en recensies van o.a. Alzheimer Nederland, Innovatiekring Dementie, De Gelderlander en Adelheid Roosen.
2016-07-31-Dementietheater
In december ontving ‘Dag Mama’ bezoek van Harm Edens. (Omroep Gelderland) Het werd een bijzonder gesprek over ‘Dag Mama’. Waar komt ze vandaan? Wat hopen de spelers te bereiken? Kijk het terug via deze youtube-link.

Muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ uit Buren speelt 6 keer in de schouwburg van Leeuwarden – De bekende muziektheaterproductie “Dag Mama’’ van ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom speelt deze maand zes keer in schouwburg ‘de Harmonie’. De Gelderse productie tourt inmiddels door het hele land langs o.a. theaters, schouwburgen, buurthuizen en verpleeghuizen om mensen te leren omgaan met dementie. Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes kruipt de toeschouwer in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam men zó dichtbij. In een aansluitende workshop en lezing worden vervolgens de belangrijkste inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde aangereikt, zodat u als naaste,  zorgprofessional en medemens het béste kunt geven. Leven met dementie kan zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Theater Kunsthof de Heuf in Buren – Maar dit is niet alles! Wekelijks reizen er honderden mensen uit heel Nederland en inmiddels België af naar het Gelderse Buren. Naar het intieme theater van de makers van ‘Dag Mama’, waar de show inmiddels 2 keer per week wordt gespeeld. Dag Mama geniet inmiddels veel landelijke bekendheid in tijdschriften, kranten en op landelijke tv. ‘En dit is hard nodig! We zijn het verplicht aan de naaste, de zorgprofessional én de mens met dementie. Leven met dementie hoeft niet het einde te betekenen, voor niemand niet – dr. David en drs. Sarah Blom

Meer info is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl

Reageren is niet mogelijk.

Webdesign Spijker & Co