Drie tips die het jou als moeder makkelijker maken

Er bestaan natuurlijk moeders die hun leven geweldig op de rit hebben. Ze hebben een fijne baan die goed te combineren is met het thuisfront en hun lichamen zien eruit alsof ze net van de catwalk komen. Daarnaast is hun huis altijd spik en span. Ben jij niet zo’n moeder? Dan is dit artikel voor jou. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het jezelf makkelijker te maken.

Zonder stress meer tijd besparen

Heb je een baan die niet handig te combineren is met je gezin? Wellicht kan je dan kijken of je een baan kan vinden waarbij de werktijden beter aansluiten op de tijden van de opvang. Of ga eens in gesprek met je leidinggevende. Wellicht kan je zelfs thuis gaan werken, zodat je je eigen tijd in kan delen? Sluiten de tijden van alle sporten van iedereen op elkaar aan? Dat scheelt namelijk veel reistijd! En moet jouw kind nou écht vier hobby’s tegelijk uitoefenen?

Alles valt of staat met een goede planning

Wat heel handig is, is om een gedeelde digitale agenda aan te maken met jouw partner, bijvoorbeeld in jullie smartphone. Zo heb je nooit meer miscommunicatie over afspraken. Als je altijd op de zaken vooruit loopt, loop je nooit achter de feiten aan. Als voorbeeld: je realiseert je ’s ochtends vroeg dat je de was nog niet had gedaan. Dus je loopt te stressen, want je kan geen kleding vinden. En dus geef je jouw kind een iets té creatieve combinatie van kleding en twee niet bijpassende sokken met gaten, en je kind is óók nog te laat op school. Dit had je allemaal kunnen voorkomen als je de avond ervoor al kleding had uitgezocht.

Kies het juiste vervoermiddel

Daarnaast is het heel fijn als je een goed vervoermiddel hebt om iedereen overal naartoe te brengen. Een auto is natuurlijk heel fijn, maar wel duur, en het bevordert ook niet jouw lichamelijke conditie. Het is niet voor niets dat er zoveel ouders zijn met een elektrische bakfiets. Zo combineer je vervoer met sport en daar bespaar je zo een paar uur tijd mee in de week. Kijk bijvoorbeeld eens naar de urban arrow bakfiets. Hoe gaaf is die? Bovendien kost deze een stuk minder dan een auto. 

Nog een laatste goede tip die altijd werkt; of je nu een peuterpuber hebt of een tiener, geef je kind te allen tijde twee keuzes. Zo heb je bijna nooit meer een discussie. Jij houdt de regie en je kind kan toch zijn eigen keuze maken. Dat is pas een win-winsituatie!